donderdag 16 juni 2016

Kipfilets in romige saus


In de categorie Lekker Makkelijk; kipfilet met een romige saus. Ideaal voor doordeweekse avonden!

4 personen
Bereidingstijd: 15 minuten + 1 uur oventijd

Ingrediënten:

4 biologische kipfilets
200 ml kookroom
400 gram mini romaatjes
2 teentjes knoflook
1 glas witte wijn
10 gram Parmigiano Reggiano
1 citroen
Verse basilicum
Olijfolie
Chiliflakes
Peper
Zout

Nodig:
Bakpapier
Knoflookpers
Zesteur

Bereiding:

Haal het rooster uit je oven. Verwarm je oven voor op 100 graden. Bedek het ovenrooster met bakpapier en snij al je romaatjes over de lengte doormidden. Leg ze met de snijkant naar boven op het bakpapier dat op je ovenrooster ligt en maal er wat peper en zout overheen. Zet de romaatjes een uur in de oven.

Bak een kwartiertje voordat je romaatjes klaar zijn, je kipfilets in olijfolie aan beide kanten kort op hoog vuur aan. Zet het vuur dan wat lager (middelhoog) en voeg 2 geperste teentjes knoflook toe. Bak die kort mee en voeg dan een glas witte wijn aan de pan toe. Laat de wijn even inkoken. Voeg dan de room toe en meng deze met de wijn.

Laat de pan nog een paar minuten op het vuur staan zodat de saus wat indikt. Breng het geheel op smaak met wat chiliflakes en zout.

Serveer de kipfilets met de saus, de gedroogde romaatjes, wat verse basilicum, wat geraspte Parmezaan en wat citroenzest.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten