maandag 22 februari 2010

Gnocchi Funghi


Dit Italiaanse aardappelballetje is geloof ik niet extreem bekend in Nederland, maar tegenwoordig toch al bekend genoeg om gewoon bij de AH te liggen. Zelf maken is natuurlijk nog lekkerder, maar voordeel van kopen is dat ze zo mogelijk nog makkelijker te bereiden zijn dan pasta. Ideaal voor de harde werkers onder ons dus!

Voor 2 personen

Ingrediënten

200 gram gnocchi di patate
2 bakjes gemengde of seizoenspaddestoelen
2 ansjovisjes
½ citroen
peterselie
heel klein scheutje witte wijn
100 gram geraspte parmigiano reggiano
boter en olijfolie
goede olijfolie

Bereiding

Snij al je paddestoelen in plakjes (tip: voor de paddestoelen die je niet hoeft te scheuren is dit het makkelijkst met een eiersnijder). Hak de peterselie fijn en snij de 2 ansjovisjes heel klein.
Bak de paddestoelen in boter en olie. Maal er wat peper en een heel klein beetje zout overheen(want de ansjovis is ook al erg zout. Leg die evt even in de melk als je ze te zout vindt). Voeg na een paar minuten de stukjes ansjovis toe.
Als de paddestoelen gebakken zijn (pas op dat ze niet al hun vocht loslaten zodat ze meer koken dan bakken!) knijp dan de citroen hierover uit en voeg een heel klein beetje witte wijn toe. Dit moet zo weinig zijn dat het vocht in één minuut voor zeker de helft weer kan verdampen. Het gaat alleen om de smaak; paddestoelen zwemmen liever niet (wat mij betreft tenminste ;-).
Kook ondertussen de gnocchi. Let op; dit kost echt maar 2 minuutjes als je ze eenmaal in het kokende water gooit. Ze zijn gaar als ze boven komen drijven.
Giet de gnocchi af en meng ze met de paddestoelen, parmigiano en peterselie en doe hier nog een scheutje goede olijfolie doorheen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten