zondag 7 maart 2010

Battuto di Lardo


Battuto di Lardo is fijngemalen varkensvet met knoflook en rozemarijn. Ik besef dat dit niet verschrikkelijk aanlokkelijk klinkt. Voordat ik mijn gasten vertel wat het is zet ik het ze daarom doorgaans eerst voor, want dit is echt super lekker!
Je gebruikt het als een soort boter. Smeer het op een warm vers stokbroodje zodat het een beetje smelt, leg er een plakje goede rauwe ham overheen (zie onder ‘shopping’ voor tips) en je weet niet wat je meemaakt!

Ingrediënten


250 gram spekvet (dit ligt gewoon naast de spekreepjes in de supermarkt)
2 takjes verse rozemarijn
3 teentjes knoflook
peper en zout

Bereiding


Je gebruikt van het vet alleen het witte, dus snij de rest er af. Snij het vervolgens in stukjes, ris de naalden van je rozemarijn takjes en pel de knoflooktenen en snij ze in een paar stukken. Doe alles met wat gemalen peper en zout in je keukenmachine en maal tot het een soort van crème geworden is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten