woensdag 28 juli 2010

Gevulde sinaasappels


Eigenlijk moet je dit gerecht maken met perssinaasappels, maar vandaag heb ik zulke overheerlijke handsinaasappels gekocht bij Sener (groente- & fruitwinkel annex traiteur op de Kinkerstraat) dat ik ze niet kon laten liggen voor dit nagerechtje!

4 personen

Ingrediƫnten:

2 mooie perssinaasappels
6 bitterkoekjes
8 cantuccini
scheutje Cuarenta y Tres of rum
8 scheppen goed stracciatella roomijs

Bereiding:

Snij de sinaasappels doormidden over de zijde waar de pit niet zit zodat je ze kunt persen met een sinaasappelpers. Hou het sap apart. Trek de schillen uit de halve sinaasappels zodat je alleen nog de witte schil ziet. De halve sinaasappels gebruik je als kommetjes.
Breek de bitterkoekjes en cantuccini in stukjes en stop ze in je staafmixerbakje (hoe noem je zo’n ding?). Maal ze fijn en doe er een scheut van het sinaasappelsap bij en een klein scheutje cuarenta y tres, maar niet zoveel dat de substantie niet meer stevig is.
Vul je halve schillen voor tweederde met stracciatella ijs en doe er een laagje van het mengsel overheen. Serveer ze bijvoorbeeld in een groot glas!

4 opmerkingen:

 1. Ha, de Sener, wie kent hem niet. Mijn vaste pastinaak-dealer. Hij werd laatst boos op me omdat ik te hard in zijn avocados zat te knijpen. En als ik 'avocados' zeg bedoel ik avocados. :-)

  Ken je dat italiaanse winkeltje een eindje verderop? Smeraglia heet het. Is alleen open op do, vr en za middag. Die hebben olijfolie, pastameel, dat soort grappen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jaaaa, smeraglia, heb ik ook al gepromoot op deze website (zie onder Shopping)! Weet je wat je daar moet kopen; verse vleeswaren, worden terplekke voor je gesneden (wel je geduld meenemen)! Gelijk dezelfde dag nog opeten bij de borrel, dan is het het lekkerst (maar langer redden ze meestal toch niet, veel te lekker!)

  Oja, Sener is ook mijn vaste Pastinaakdealer (en passievruchten!!)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja, 'haast' is niet verkrijgbaar bij Smeraglia idd. Het feit dat ze drie minuten per week open zijn en dat de etalage al sinds de jaren 70 onaangeraakt is illustreert die carpe-diem vibe wel een beetje. Ik ben overigens van het vlees afgestapt - dus geen worsten meer voor mij helaas. Maar des te meer pastinaak. :-) Die gooi ik altijd in de curry - die ik trouwens vaak haal bij die pakistaan onder jouw huis.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat zeg je nou?? Ben je van het vlees afgestapt? Jeetje... arme jij! ;-)
  Ik heb dat ook wel eens geprobeerd (meer dan 10 jaar geleden) maar voelde me daar wat slapjes bij...

  BeantwoordenVerwijderen