zondag 1 augustus 2010

Zalmtartaar

Ingrediënten:

200 gram zalmsnippers
½ rode ui
verse bieslook
½ citroen
scheutje magere kookroom
versgemalen peper
groene pesto
5 sneetjes casino wit
1 teentje knoflook

Bereiding:

Snipper je rode ui en snij een paar stengeltjes bieslook fijn, meng dit met de zalmsnippers, sap van een halve citroen en een klein scheutje kookroom. Rooster de boterhammen en schraap daarna met een teentje knoflook over de boterhammen. Smeer een dun laagje pesto op de boterhammen en snij ze kruislings in vieren zodat je driehoekjes hebt. Lekker als borrelhapje, maar ook geschikt als voorafje! Serveer er een goede witte wijn bij!

4 opmerkingen:

  1. Voor hoeveel personen is dit?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo anoniem!

    Dat zette ik er destijds nog niet bij zo te zien! Als voorgerecht is het voor 4 personen geschikt, als borrelhapje voor 8 (maar in alle gevallen uiteraard afhankelijk van je eetlust en de zwaarte van de rest van je menu)!

    Groetjes, Luce

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Zijn dit zalmsnippers van gerookte zalm of zalmmoot?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Excuses voor de late reactie (ik krijg geen notificaties van reacties helaas!); het zijn zalmsnippers, maar je kunt een moot natuurlijk ook zelf snipperen!

      Verwijderen