woensdag 4 augustus 2010

Verse vijgen met Roquefort crème


Toegegeven, langs verlaten weggetjes in Italië koop je de allerbeste verse vijgen. Maar geïmporteerde van de Trukse winkel in jouw buurt zijn (meestal) ook goed!

2 personen

Ingrediënten:

6 verse vijgen
6 plakken parmaham
½ pakje roquefort
50 ml crème fraiche (light)
balsamico siroop met vijgensmaak
100 gram veldsla

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 150 graden. Snij in al je vijgen een kruisje en trek ze uit elkaar tot op een kwart van de onderkant zoals op de foto. Wikkel om alle vijgen een plakje parmaham. Druppel in alle vijgen wat balsamico siroop. Meng de roquefort met de crème fraiche en lepel van dit mengsel een beetje in al je vijgen. Zet ze vijf minuten in de oven en meng ondertussen wat goed olijfolie met wat balsamico siroop. Sprenkel dit over de veldsla en serveer dat samen met de vijgen.

4 opmerkingen:

  1. Hi Luce,
    Your blog is Wonderful!!!
    Kiss ;)
    Daniela DREAM SHABBY CHIC

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hi Daniela!
    Thank you very much! :-)
    Do you use a translation tool to read the website?
    Thanks for following!
    Love, Luce!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Leuk! Ik hoor graag wat je er van vond als je het gemaakt hebt!

    BeantwoordenVerwijderen