maandag 6 september 2010

Lasagnerolletjes


4 personen

Ingrediënten:

6 verse lasagnevellen (dus niet gedroogde)
500 gram lamsgehakt
6 artisjokken harten
1 pot bechamelsaus
1 venkelknol
50 gram pijnboompitten
50 gram Parmigiano Reggiano
50 gram geraspte kaas
10 takjes verse munt
2 sjalotjes
4 tenen knoflook
peper en zout
1 tl suiker
scheutje melk

Bereiding:

Snij de venkel in blokjes en snipper de sjalotten. Zet ondertussen een pan met water op het vuur. Ontvel de knoflooktenen. Bak in één pan je venkel en in een andere je ui en lamsgehakt. Als het gehakt bijna gaar is, pers dan de knoflooktenen door je gehakt en bak het nog even door. Kruid het gehakt met peper en zout. Ris ondertussen je blaadjes van de munttakjes en hak de blaadjes fijn. Haal als het gehakt en de venkel gaar zijn beide pannen van het vuur en meng dan door het gehakt de munt en door de venkel de theelepel suiker. Snij de artisjokkenharten klein. Kook ondertussen de lasagnevellen 4 minuten en giet ze daarna af. Verwarm de oven voor op 190 graden.
Leg dan steeds een vel lasagne op een stuk plasticfolie met de korte kant naar je toe en besmeer deze met bechamelsaus, maar laat aan de kant het dichtste bij jezelf en aan de kant het verst van je af anderhalve centimeter leeg. Spreid dan over het stuk waar de saus zit een dun laagje gehakt, venkel en artisjok en strooi er wat pijnboompitjes en een beetje kaas overheen en rasp er wat Parmezaanse kaas over. Rol dan het lasagnevel op en leg deze even in de koelkast. Doe met de andere vellen hetzelfde en snij daarna al je rollen in stukken van ongeveer tweeënhalve centimeter. Leng de bechamelsaus die je nog over hebt aan met een scheutje melk en smeer de bodem van een ovenschaal hiermee in. Leg je rolletjes op de ‘open’ kant in de ovenschaal en zet dit 5 a 10 minuten in de oven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten