woensdag 8 december 2010

PompoentaartDe natuur mag dan alvast doen alsof we midden in de winter zitten, maar eigenlijk is het gewoon nog herfst en bij herfst hoort pompoen, dus ik zet er op de valreep mooi nog even een pompoenrecept op!

Ingrediƫnten:

1 rol vers bladerdeeg (koelvak AH, waar ook de daneroles enzo staan)
Heinz mediterrane olijvensaus (ketchup deluxe zeg maar)
groene pesto
8 plakjes pancetta
8 gedroogde tomaatjes
1 oranje pompoen
6 teentjes knoflook
3 takjes rozemarijn
1 mozzarella

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil de pompoen, ontdoe 'm van zaadjes en snij de pompoen in stukjes, doe de stukjes in een ovenschaal en meng met peper, zout en olijfolie. Ontdoe de knoflooktenen van hun schil en verdeel ze door de pompoen en leg daar een paar takjes rozemarijn overheen. Doe aluminiumfolie over de schaal en zet deze een half uur in de oven onder af en toe omschudden (ofwel ze moeten redelijk gaar zijn, maar minder gaar dan je ze uiteindelijk wil, want ze moeten later nog een half uur in de oven).
Haal als de pompoen klaar is de schaal uit de oven en zet de oven op 200 graden. Leg dan een stuk bakpapier in een (andere) ovenschaal. Leg de grote plak bladerdeeg hier op in de ovenschaal (je moet 'm uiteindelijk naar boven toe dichtvouwen dus er moet nu nog wat over de rand steken), besmeer de bodem met mediterrane Heinz en groene pesto en bedek de bodem vervolgens met plakjes pancetta. Doe hier de stukjes pompoen, knoflook en kleingesneden gedroogde tomaten overheen (niet de rozemarijn ) en doe daar overheen stukjes mozzarella. Klap het bladerdeeg dicht. Zet de pompoentaart 20 a 30 minuten in de oven tot deze goudbruin is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten