zondag 5 december 2010
Twee soorten Venkelsoep
Venkel is een hele aparte groente waar je van alles mee kunt, bijvoorbeeld soep maken!
Venkel-courgette soep
Ingrediënten:
1 sjalot
50 gram boter
2 blokjes kippenbouillon
900 ml water
1 venkel
1 courgette
150 ml witte wijn
1 laurierblaadje
2 takjes tijm
Handmixer
Bereiding:
Snipper de sjalot en fruit deze in 5 minuten boter een soep- of pastapan. Snij ondertussen de venkel en courgette in kleine stukjes. Doe de groenten in de pan samen met de kruiden en bak deze 5 minuten. Voeg daarna wijn en 900 ml bouillon toe. Laat dit 20 minuten zachtjes koken en vis vervolgens de kruiden er weer uit. Pureer de soep met je handmixer.
Venkel-appel soep
Ingrediënten:
1 sjalot
50 gram boter
1 blokje kippenbouillon
700 ml water
1 venkel
1 granny Smith appel
150 ml witte wijn
Handmixer
Bereiding:
Snipper de sjalot en fruit deze in 5 minuten boter in een soep- of pastapan. Snij ondertussen de venkel en appel in kleine stukjes. Doe de venkel en appel in de pan samen met de kruiden en bak deze 5 minuten. Voeg daarna wijn en 700 ml bouillon toe. Laat dit 20 minuten zachtjes koken en pureer vervolgens de soep met je handmixer.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten