zondag 5 december 2010

Twee soorten Venkelsoep


Venkel is een hele aparte groente waar je van alles mee kunt, bijvoorbeeld soep maken!

Venkel-courgette soep

Ingrediënten:

1 sjalot
50 gram boter
2 blokjes kippenbouillon
900 ml water
1 venkel
1 courgette
150 ml witte wijn
1 laurierblaadje
2 takjes tijm

Handmixer

Bereiding:

Snipper de sjalot en fruit deze in 5 minuten boter een soep- of pastapan. Snij ondertussen de venkel en courgette in kleine stukjes. Doe de groenten in de pan samen met de kruiden en bak deze 5 minuten. Voeg daarna wijn en 900 ml bouillon toe. Laat dit 20 minuten zachtjes koken en vis vervolgens de kruiden er weer uit. Pureer de soep met je handmixer.

Venkel-appel soep

Ingrediënten:

1 sjalot
50 gram boter
1 blokje kippenbouillon
700 ml water
1 venkel
1 granny Smith appel
150 ml witte wijn

Handmixer

Bereiding:

Snipper de sjalot en fruit deze in 5 minuten boter in een soep- of pastapan. Snij ondertussen de venkel en appel in kleine stukjes. Doe de venkel en appel in de pan samen met de kruiden en bak deze 5 minuten. Voeg daarna wijn en 700 ml bouillon toe. Laat dit 20 minuten zachtjes koken en pureer vervolgens de soep met je handmixer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten