donderdag 30 juni 2011

Tricolore


In de verkeerde volgorde weliswaar, maar toch; de tricolore op je bord!

2 personen
bereidingstijd: circa 90 minuten

Ingrediƫnten:

200 gram kalfsschnitzel
40 gram paneermeel
40 gram Pecorino pepato of Parmigiano Reggiano
1 ei
1 rode paprika
1 oranje paprika
2 sjalotjes
1 teentje knoflook
1 blikje goede gepelde tomaten
1/2 el salsa tartufo bianco van Elle Esse (verkrijgbaar bij Gewoon en Lago)
1 buffelmozzarella
20 gram pijnboompitten
100 gram sugarsnaps
Olijfolie
Peper en zout
Snufje suiker

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden en zet de paprika’s in een ovenschaal (gewoon de hele paprika’s en zonder vet) en zet die 5 kwartier in de oven. Snipper ondertussen de sjalotjes en rasp de pecorino (of parmezaan). Meng de geraspte kaas met het paneermeel, wat zout en een eetlepel olijfolie.
Haal de paprika’s na 5 kwartier uit de oven (ze mogen een beetje zwart geblakerd zijn) , snij ze doormidden , haal de pitjes er uit en spoel ze onder koud water om de af te laten koelen en makkelijker alle pitjes er uit te krijgen. Het kan toeval geweest zijn, maar volgens mij laat de schil ook makkelijker los onder koud water. Pel in elk geval ondertussen ook de schil er af.
Snij de paprika’s vervolgens in kleine stukjes en doe deze met de tomaten en de (eventueel eventje geroosterde) pijnboompitjes in je keukenmachine om ze fijn te malen. Fruit de sjalotjes in olie en knijp hier na een paar minuutjes ook een teentje knoflook doorheen. Doe er dan de paprika en tomatensaus bij en laat onder af en toe roeren op een rustig vuurtje staan. Kook ondertussen water.
Kluts een ei in een soepbord en leg het pecorinomengsel op een ander bord. Haal dan je stukken kalfsvlees steeds eerst door het ei (zodat het helemaal bedekt is met ei) en dan door het pecorino mengsel zodat de schnitzels helemaal gepaneerd zijn. Snij de mozzarella in plakken en kook de sugarsnaps kort (echt kort; overkookte sugarsnaps zijn echt niet lekker namelijk). Bak ondertussen het vlees aan beide kanten kort zodat de korst een mooi goudbruin kleurtje krijgt. Roer tenslotte een eetlepel truffelsalsa door de paprika-tomatensaus en serveer dan zoals op de foto!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten