zondag 26 juni 2011

Watermeloencurry


Zoals uit de naam al een beetje blijkt; deze is bedoeld voor warme dagen! Lekker verfrissend bij een pittige groene curry, maar ook los is dit heerlijk!

4 personen
bereidingstijd: circa 20 minuten
wachttijd voor het afkoelen: circa 15 minuten

Ingrediƫnten:

¼ van een grote watermeloen
1 ½ tl chillipoeder
¼ tl kurkuma
½ tl gemalen korianderzaad
¼ tl komijnzaad
1 teentje knoflook
plantaardige olie
½ citroen
1 limoen
verse munt
verse koriander

Bereiding:

Snij de watermeloen van z’n schil en verwijder zaadjes. Snij de meloen in blokjes. Neem een hand van de meloen en doe die in een blender of keuken machine om er sap van te maken. Meng chilipoeder, kurkuma, korianderzaad en een geperst teentje knoflook door het watermeloensap en verhit vervolgens 2 eetlepels olie in een steelpannetje. Doe daar de komijnzaadjes in en een paar seconden later het sap. Laat onder af en toe roeren op laag vuur een kwartiertje pruttelen. Laat het sap dan afkoelen, meng er het sap van een halve citroen en een limoen doorheen en meng het daarna door de watermeloen.
Tip van Aron: Hak tenslotte wat verse munt en koriander fijn en meng dit vlak voordat je serveert door de watermeloen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten