zondag 9 oktober 2011

Involtini II


Er staat natuurlijk al een involtini recept op deze site, maar die heb ik niet zelf bedacht. Deze wel! Enjoy!

2 personen
Bereidingstijd: 20 minuten


Ingrediƫnten:

2 kalfsoesters (als je geen kookhamer hebt, laat ze dan door je slager alvast plat slaan)
4 plakken pancetta
Een aantal blaadjes verse basilicum
6 takjes verse tijm
1 takje verse rozemarijn
2 sjalotjes
1 citroen
8 aspergetips (of 4 groene asperges)
20 gram Parmigiano Reggiano
1 teentje knoflook
Scheutje witte wijn
Boter
Olie

Extra: kookhamer, kooktouw, knoflookpers, zilverfolie en vershoudfolie

Bereiding:

Snipper je sjalotjes en rasp de kaas. Rasp met een zesteur wat sliertjes schil van de citroen. Blancheer je aspergetips. Wikkel je beide kalfsoesters in vershoudfolie en sla ze met een kookhamer plat. Bekleed ze dan beide kalfsschnitzels met per stuk 2 plakjes pancetta, een aantal blaadjes basilicum (afhankelijk van de grote; zorg dat de hele lengte bedekt is), een half gesnipperd sjalotje, 5 gram geraspte Parmigiano en de blaadjes van een takje tijm. Leg op beide 4 aspergetips zo dat er aan beide lange kanten twee kopjes een stukje uitsteken. Rol de kalfschnitzels dan op over de breedte (zodat de lengte behouden blijft) en bind ze vast met een stuk kooktouw.

Bak de involtini in boter. Zorg dat je ze eerst aan alle kanten op hoog vuur dichtschroeit en laat ze dan op lager vuur gaar worden. Zet ze daarna op een bordje onder zilverfolie.

Fruit dan de rest van de gesnipperde sjalotjes in wat olie en boter en pers er na 5 minuten een teentje knoflook doorheen. Voeg de blaadjes van de rest van de tijm en een takje rozemarijn toe, zet het vuur iets hoger en doe er dan een scheut witte wijn en het sap van een halve citroen doorheen. Laat nog 5 minuten wat indikken en doe er dan de rest van de Parmigiano doorheen.

Serveer het vlees met de saus en de citroenzest.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten