zondag 10 juni 2012

Salade van gegrilde venkel en nectarine



Tijdens het vullen van courgettebloemen in Toscane bedacht ik deze salade. De salade beviel erg goed (de courgettebloemen ook trouwens), dus hierbij mijn zomerse recept:

4 personen
Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediƫnten:

2 venkels
2 rijpe nectarines
1 perssinaasappel
80 gram pijnboompitten
40 gram verse ricotta van een kaaswinkel
3 takjes verse munt
3 takjes verse peterselie
Peper en zout
Olijfolie om te bakken
Goede kruidige olijfolie om over de salade te schenken

Nodig:
Een gietijzeren grillpan

Bereiding:

Snij je venkels zonder de knol er uit te snijden in plakken van ongeveer een halve centimeter dik (over de breedste kant, dus zo dat bij elke plak doorsnee van alle stengels kunt zien) en smeer de plakken in met wat olijfolie om te bakken. Zet je grillpan op hoog vuur, laat de pan goed heet worden en grill dan de plakken venkel totdat er aan beide kanten grillstreepjes op staan. Leg de plakken op een bordje en snij ondertussen je nectarines in partjes en dan in schijfjes. Haal de blaadjes van je munttakjes en hal die fijn. Hak ook de peterselie fijn. Rooster je pijnboompitten en pers je sinaasappel.
Verdeel dan de plakken venkel, de schijfjes nectarine en de ricotta over vier borden, schenk het sap van de sinaasappel daar overheen en verdeel daarna ook de verse kruiden en de pijnboompitjes over de vier borden. Schenk wat van de goede kruidige olijfolie over de salades en breng ze op smaak met peper en zout!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten