woensdag 30 januari 2013

Heston Blumenthal Thuis


De afgelopen tijd heb ik helaas weinig tijd gehad om nieuwe recepten te plaatsen, maar ik heb wel tijd voor een goede tip! Rond de jaarwisseling heb ik namelijk een geweldig nieuw kookboek weten te bemachtigen! ´Heston Blumenthal thuis´.

De driesterrenchef van The Fat Duck in Londen heeft een kookboek geschreven waarin hij enerzijds recepten geeft die je ook kunt maken als je niet over de meest geavanceerde keuken ooit beschikt, maar waarin hij anderzijds ook simpele technieken en kennis bespreekt waardoor je inzicht en het hoe en waarom van bepaalde kooktechnieken en recepten enorm toeneemt. Blumenthal is een kok die behalve door smaak zeker ook gedreven is door wetenschappelijke kennis over koken en de bijbehorende processen en hoewel ik zelf veel meer op gevoel kook, is kennis altijd een verrijking. Dat geldt zeker voor de praktisch toepasbare kennis uit ´Heston Blumenthal Thuis´! De foto´s van de gerechten zijn bovendien niets minder dan stillevens!

Als je je eigen kookkunst naar een hoger niveau wilt tillen (of gewoon een kunstwerk in huis wil hebben) dan moet je dit boek echt kopen!

Als je wil zien wat Blumenthal nog meer kan dan mag je zijn programma ´In search of perfection´ op 24kitchen ook zeker niet missen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten