zondag 23 februari 2014

Rucola en radicchio salade

Deze winterse lauwwarme salade eet ik zelf altijd als maaltijdsalade (balansdag), maar is ook heel geschikt als lunch of als voorgerecht (halveer in het laatste geval de hoeveelheden)!

2 personen
Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediƫnten:

1 radicchio
40 gram rucola
100 gram aspergetips
2 rode uien
8 plakjes pancetta
20 gram pijnboompitten
10 gram Parmigiano Reggiano
Balsamico azijn
Olijfolie van goede kwaliteit
Olijfolie om mee te bakken
Peper en zout

Bereiding:

Pel je uien en snij hier dunne ringen van. Bak ze op hoog uur aan in olijfolie en laat ze vervolgens op laag tot middelhoog vuur 8 minuten bakken onder af en toe omscheppen.

Snij ondertussen je radicchio doormidden en vervolgens in “halve ringen” (het worden uiteraard geen halve ringen omdat ze uit elkaar vallen, ik bedoel hiermee de snijrichting aan te geven; vergelijk het met een ui).

Bak je plakjes pancetta en je pijnboompitten. Kook je aspergetips 4 minuten en giet ze dan af.

Als je uien 8 minuten gebakken hebben, zet het vuur dan weer hoog en voeg hier de radicchio en een flinke scheut balsamico azijn aan toe. Roerbak het geheel ongeveer 2 minuten.

Verdeel dan eerst de aspergetips over de borden, schep hier de uien en radicchio overheen, breng hetgeen je nu op de borden hebt liggen op smaak met peper en zout, verdeel er vervolgens in stukjes gescheurde pancetta overheen, leg er dan een plukje rucola overheen, sprenkel hier een kruidige olijfolie van goede kwaliteit overheen, snij flakes van de parmezaan over de salade en voeg de pijnboompitten toe.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten