zondag 9 maart 2014

Vijgen mascarpone ijs met dulce de leche


Goed, het is niet echt vijgenseizoen en ik ben helemaal voor seizoensgebonden eten, maar soms heb je ergens gewoon zin in…! Het is in ieder geval wel weer voor ijs!

Voor dit ijs heb je geen ijsmachine nodig. Schrik niet van de bereidingstijd; gedurende de meeste tijd hoef je zelf niets te doen.

4 personen
Bereidingstijd: 1 ½ a 2 uur en een nacht wachttijd

Ingrediënten:

396 gram (= 1 blikje) gecondenseerde zoete melk
200 gram crème fraiche
400 gram mascarpone
6 verse vijgen

Nodig:
Plastic bak met deksel, bijvoorbeeld gewoon een oude ijsbak die je afgewassen en bewaard hebt


Bereiding:

Dulce de leche
Maak eerst je dulce de leche door de gecondenseerde melk in een steelpannetje te doen en deze au bain-marie te verwarmen. Zet daarvoor het steelpannetje in een grotere pan met water en hoe het water steeds tegen de kook aan. Laat dit anderhalf uur zo staan onder af en toe doorroeren van de gecondenseerde melk. Als je je karamelsaus donkerder wil, moet je deze langer laten staan. Laat de dulce de leche daarna afkoelen.

IJs
Meng voor het ijs de mascapone en crème fraiche goed door elkaar. Schil vier vijgen en snij deze in stukjes. Schep de stukjes door de mascarpone en crème fraiche. Schep er dan ook de afgekoelde dulce de leche doorheen, maar meng niet te goed, zodat het ijs mooi gemarmerd wordt.

Schep het ijs in de plastic bak, doe hier het deksel op en zet tenminste een nacht in de vriezer. De volgende dag heb je heerlijk zelfgemaakt ijs!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten