maandag 3 februari 2014

Venkelsalade

Deze makkelijke salade is behalve als bij- of voorgerecht ook heel geschikt als lunch!

2 personen
Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediƫnten:

1 Venkel
2 sinaasappels
6 plakjes pancetta
3 eetlepels Taggia olijfjes (AH Excellent)
Goede citroenolijfolie
Goede sherrybalsamico
½ theelepel suiker
Peper & zout

Nodig:
Een mandoline
Een goed scherp mes

Bereiding:

Snij je venkel doormidden en snij de driehoekvormige knol er uit. Snij hele dunne plakjes van je venkel met behulp van een mandoline (wees voorzichtig met je vingers! Ik werk zelf met een mandoline met veiligheidsgrip). Was je venkel vervolgens met koud water in een vergiet of slacentrifuge.

Pel dan je sinaasappel en snij met een scherp mes al het wit rondom de gepelde sinaasappel weg. Snij vervolgens steeds tussen de vliesjes zodat je partjes zonder vel overhoudt (zie hier een filmpje van Culy.nl waarop voorgedaan wordt hoe het moet). Ik geef toe dat dit simpeler lijkt dan het is, maar oefening baart kunst!.

Bak vervolgens je pancetta en maak ondertussen je dressing door gelijke delen citroen-olijfolie en sherrybalsamico te mengen met een half theelepeltje suiker.

Verdeel de venkel over de borden of een grote schaal. Schenk hier de dressing overheen, breng op smaak met peper en zout, drappeer er je plakjes gebakken pancetta overheen en verdeel de partjes sinaasappel en je olijfjes er over.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten