zaterdag 22 maart 2014

Maaltijdsalade met kipdij en pancetta


Deze smaakbom-maaltijdsalade is niet alleen heerlijk als avondmaaltijd, maar ook heel fijn als weekendlunch met vrienden of familie!

Deze salade is gebaseerd op een recept van Jamie Oliver.

Serveer er een fruitige en mineralige wijn bij met een frisse afdronk.


4 personen
Bereidingstijd: 1 ½ uur

Ingrediënten:

600 gram gekleurde mini tomaatjes (gele, oranje en rode)
300 gram sugar snaps
400 gram biologische kipdijfilet
8 plakjes pancetta
Verse basilicum
Verse tijm
10 gram Parmigiano Reggiano
2 witte casino boterhammen
3 teentjes knoflook
1 citroen
Peper en zout
Olijfolie om in te bakken
Eerste persing olijfolie van goede kwaliteit
Witte balsamio azijn

Nodig:
bakpapier

Bereiding:

Haal het rooster uit je oven en bekleed deze met bakpapier. Verwarm je oven voor op 100 graden. Snij al je tomaatjes over de lengte doormidden en leg ze met de snijkant naar boven op het bakpapier op het rooster. Maal hier peper en zout overheen en zet ze ongeveer 5 kwartier in de oven. Als ze erg dicht op elkaar moeten liggen hebben ze wellicht iets langer nodig. Ze moeten er zacht uitzien en zoet smaken.

Snij je kipdijfilet alvast in blokjes.

Snij je casinoboterhammen ook in blokjes en doe ze in een schaaltje. Sprenkel hier wat olijfolie doorheen (doordrenk ze niet, maar zorg wel dat overal een beetje zit), maal er peper en zout overheen en meng er drie teentjes geperste knoflook doorheen.

Zet wanneer je de tomaatjes uit de oven haalt de oven op 150 graden, bekleed het rooster met een schoon stuk bakpapier en verspreid hier de stukjes casinobrood over. Zet het 20 minuten in de oven (of totdat ze goudbruin zijn).

Bak ondertussen de kip. Bak de stukjes eerst onder regelmatig keren op hoog vuur, voeg vervolgens wat blaadjes tijm toe en maal er peper en zout overheen. Laat op lager vuur met een deksel op de pan garen. Haal vijf minuten voordat ze klaar zijn het deksel van de pan en knijp één citroen uit over de kip. Laat nog vijf minuten doorgaren. Bak ondertussen ook de plakjes pancetta.

Hak je basilicum fijn en kook de sugarsnaps 3 minuten.

Leg de sugarsnaps op een grote schaal en sprenkel hier wat goede olijfolie en wat witte balsamico azijn overheen. Maal eventueel een klein beetje peper en zout over de sugarsnaps. Leg vervolgens de kip over de sugarsnaps, daar overheen de tomaatjes, vervolgens de pancetta, schaaf hier wat krullen parmezaan overheen en voeg vervolgens de croutons en de basilicum toe.

Serveer met een fruitige en mineralige wijn met frisse afdronk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten