dinsdag 1 juli 2014

Chai Latte


Sinds mijn vriendin Fleur mij een potje chai cadeau deed, ben ik helemaal verslaafd aan chai latte! Dit hippe drankje blijkt al jaren op de markt te zijn, maar voor mij was het nieuw…! Waarschijnlijk omdat ik zelden in koffiezaken kom, aangezien ik helaas niet tegen koffie kan (hetgeen het bestaan van chai latte voor mij overigens des te prettiger maakt!).

Voor iedereen die net zo onwetend is als ik was, chai is het Indiase woord voor thee. Voor chai latte wordt masala chai gebruikt, een pittige Indiase kruidenthee waar geen vast recept voor bestaat, maar waar in het algemeen in elk geval zwarte thee, kaneel, kardemom, kruidnagel, gember en peper in zit. In chai latte zit bovendien een zoetmaker en vaak vanille.

Behalve dat je chai latte als drankje kunt bestellen bij veel koffiezaken, kun je bij veel koffie- en theewinkels (zoals The Tea Bar en Simon LĂ©velt, maar bijvoorbeeld ook bij Sissy Boy) ook een potje met kant en klaar poeder kopen. Warme melk toevoegen, even opschuimen en klaar is kees!

Als je de smaak echt te pakken hebt, kun je ook eens zelf masala chai maken. Op internet kun je allerlei recepten vinden, zoals op Culy.nl, 24Kitchen.nl en zelfs op Wikipedia!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten