woensdag 8 juli 2015

Roodbaars met witte wijn- en citroensaus

Witvis met een frisse en licht pittige saus; ideaal voor op een zomeravond wanneer je niet al te zwaar wil tafelen! Heerlijk in combinatie met een salade van baby Romaine sla en mini Romaatjes met een dressing van olijfolie uit Umbrië, witte balsamico azijn, wat fijngesneden ansjovis en peper en zout!

2 personen
Bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten:

2 (duurzaam gevangen) roodbaars filets
1 teentje knoflook
150 ml witte wijn
20 gram boter
1 citroen
4 ansjovisfilets
1 el kappertjes
Chiliflakes
Verse peterselie
Olie
1 el bloem

Bereiding:

Doe je ansjovisfilets in een klein pannetje en zet deze op een laag vuurtje zodat de ansjovisjes smelten.

Dep ondertussen je roodbaars een beetje droog met een keukenpapiertje en bestuif ze aan de huidkant heel licht met wat bloem. Snij aan de huidkant diagonaal een aantal sneeën in de filets waarbij je door de huid en door een klein stukje vlees gaat, uiteraard zonder door de hele filet heen te snijden.

Zet een pan op hoog vuur en doe hier olijfolie in. Doe wanneer de pan goed warm is (er hoeft geen walm af te komen) de roodbaarsfilets met de huid naar beneden er in en zorg dat je beide filets goed aandrukt zodat ze niet krom trekken.

Voeg wanneer je filets niet meer de neiging hebben om krom te trekken 20 gram boter toe en bak hier een teentje geperste knoflook in. Zorg dat de knoflook niet aanbrandt. Voeg vervolgens een flinke scheut wijn, de ansjovisfilets, een eetlepel kappertjes en het sap uit één citroen toe. Maal er een klein beetje chiliflakes overheen (naar smaak), keer je filets om en laat een tijdje op middelhoog vuur staan.

Wanneer je filets gaar zijn kun je ze uit de pan halen. Je kunt dan even kijken of je saus al voldoende ingedikt is of dat je deze nog even wat langer wil verwarmen om nog iets meer in te dikken.

Hak ondertussen je peterselie fijn.

Serveer de vis met de saus en strooi hier de fijngehakte peterselie overheen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten