maandag 17 augustus 2015

Rabarber vanille confiture

Mélanie, de Franse eigenaresse van de chambre d´hotes waar wij verbleven onderweg naar ons vakantie adres, maakt haar eigen confitures voor bij het ontbijt. Erg fijn!! Hoewel ik normaalgesproken eigenlijk geen grote fan van jam ben omdat ik het vaak te zoet vind (te zoet, kan dat? Kennelijk…), vond ik één van de confitures echt onwaarschijnlijk lekker! Dit was dan ook haar specialiteit zei ze: rabarber confiture met vanille.

Zij vertelde dat ze hiervoor wat minder suiker gebruikt dan normaal (dat zal vast meespelen in mijn waardering voor deze variant!) en verder dus rabarber en het merg uit een vanillestokje. Ik heb het recept zelf nog niet uitgeprobeerd, dus als je het wil maken (wat ik ten zeerste aan kan bevelen) dan zul je het met deze aanwijzingen moeten doen, maar volgens mij kun je hier best een eind mee komen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten