zondag 16 augustus 2015

Hartige wentelteefjes met tomatensalade


Diep in het hart van Frankrijk is de omgeving groen en het leven simpel. Koken doe je met seizoensgroente en er is alle dagen vers brood, behalve op woensdag. Dan is de bakkerswinkel gesloten. Aangezien een baguette van een dag oud ook uitstekend dienst doet als honkbalknuppel, is enige bewerking van je brood op woensdag dus aan te raden. Deze hartige wentelteefjes met tomatensalade vormen een perfecte zomerse lunch (of voorgerecht)! In Nederland ook heel geschikt voor op zondagen dus!

8 stuks
Bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediƫnten:

Voor de wentelteefjes:
8 dikke sneden oud brood (uitgaande van sneden van een “pain”)
250 ml melk
2 eieren
2 teentjes knoflook
Verse peterselie
Boter
Peper en zout

Voor de salade:
250 gram gekleurde cherrytomaatjes
Parmigiano Reggiano
Peterselie
Olijfolie
Balsamico azijn
¼ citroen
Peper
Saltflakes


Bereiding:

Snij je tomaatjes in kwarten en maak in een bekertje of bakje een dressing door wat olijfolie, balsamico en citroensap te mengen.

Hak de blaadjes van 5 takjes peterselie fijn. Meng de eieren en de melk met een garde en maal hier wat peper en zout doorheen. Pers twee teentjes knoflook fijn en meng deze, net als de fijngehakte peterselie door de melk en eieren.

Laat wat boter smelten in een koekenpan. Snij 8 dikke sneden van je oude brood en wentel steeds je snee brood door het melkmengsel. Maal aan beide kanten van de sneden wat zout en peper over de wentelteefjes en bak ze steeds in een paar minuten aan beide kanten lichtbruin. Als er meerdere tegelijk in je pan passen kun je er uiteraard meerdere tegelijk doen, maar zorg dat ze niet tegen elkaar aan liggen.

Meng je dressing door de tomaatjes en breng deze op smaak met peper en saltflakes, serveer de wentelteefjes (direct na het bakken zijn ze het lekkerst!) met de tomatensalade en garneer met wat peterselie en Parmezaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten