zaterdag 20 augustus 2016

Roodbaars met courghetti salade


Lekker makkelijk én zeer geschikt voor een balansdag, deze roodbaarsfilet met courghetti salade. Een balansdag hoeft namelijk helemaal geen straf te zijn!

Courghetti is tegenwoordig kant en klaar te koop, maar als je het vaker wil maken is het waarschijnlijk voordeliger om een spiraalsnijder te kopen. Roodbaarsfilet kun je natuurlijk ook vervangen door een andere witvis, maar let in alle gevallen even op dat je een duurzame keuze maakt. Bij sommige vissen is dat afhankelijk van waar en hoe ze gevangen zijn, andere kun je überhaupt beter niet kiezen. Als je de VISwijzer app downloadt, kun je altijd in de winkel even checken wat een goede keuze is! :-)

2 personen
Bereidingstijd: 15 minuten plus een uur oventijd (die grotendeels tegelijk valt met de bereidingstijd)

Ingrediënten:

2 roodbaarsfilets
1 courgette
20 mini romaatjes
12 taggia olijfjes
1 el kappertjes of 4 kapperappeltjes
1 citroen
Verse basilicum
Goede olijfolie
Witte balsamico azijn
Peper en zout

Nodig:
Bakpapier
Spiraalsnijder
Zesteur


Bereiding:

Haal het rooster uit je oven. Verwarm je oven voor op 100 graden. Bedek het ovenrooster met bakpapier en snij al je romaatjes over de lengte doormidden. Leg ze met de snijkant naar boven op het bakpapier dat op je ovenrooster ligt en maal er wat peper en zout overheen. Zet de romaatjes een uur in de oven.

Snij slierten met ongeveer de lengte van spaghetti van je courgette met je spiraalsnijder (als je de slierten langer maakt eet het erg onhandig). Doe de courghetti in een kom. Meng 3 el goede olijfolie en 2 el witte balsamico azijn door elkaar en meg dit door de courghetti.

Bak 10 minuten voordat je romaatjes klaar zijn je roodbaarsfilets in olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de courghetti over 2 borden (verwarm je borden niet voor). Verdeel dan op beide borden de ovengedroogde romaatjes, de taggia olijfjes, de kappertjes, wat citroenzest en wat basilicum over de courghetti. Breng de salade op smaak met peper en zout en serveer ‘m met je roodbaars.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten