zaterdag 8 juli 2017

Pizza con fiori di zucca


When in Tuscany…

Toegegeven, courgettebloemen zijn in Nederland iets lastiger te krijgen dan in Toscane. Maar als je ze kunt vinden, bijvoorbeeld bij een Turkse winkel, de Sligro, Hanos of een groentejuwelier, neem ze dan vooral eens mee! Je kunt er allerlei leuke dingen mee. Zoals ze vullen en frituren, of je zelfgemaakte pizza er mee beleggen.

Gezien de subtiele smaak van de courgettebloem kun je de pizza het beste voor de rest niet al te ingewikkeld maken. Dat is overigens sowieso het bekende adagium van de Italiaanse keuken.

Buonissimo!


2 pizza´s
Bereidingstijd: 35 minuten plus 2 uur rijzen

Ingrediënten:

250 gram typo 0.0 bloem (plus wat extra)
7 gram gedroogd gist
150 ml water
1 tl suiker
1 el olijfolie
Snufje zout
8 courgettebloemen
4 teentjes knoflook
1 el kappertjes
2 bollen mozzarella
Peper & zout

Nodig:

Bakpapier
Deegroller of fles


Bereiding:

Pizzadeeg
Zeef 250 gram bloem op een schoon werkblad en maak een kuiltje in het midden. Los je gist en de suiker op in een kleine hoeveelheid lauwwarm water en giet dat met de olijfolie en wat zout in het kuiltje. Roer dit met een vork goed door elkaar. Kneed het vervolgens tot een soepel deeg. Steek hier zo’n beetje 15 minuten in als je ze hebt. Hoe beter je kneedt, hoe soepeler je deeg wordt en hoe lekkerder de pizza. Je wint dezelfde tijd bovendien weer terug in de sportschool! ;-)

Maak een bal van het deeg, leg het in een beslagkom en laat het met een vochtige theedoek erover, 2 uur rijzen op kamertemperatuur.

Pizza
Verwarm na 2 uur je oven voor op 250 graden met je bakblik er in. Ontvel de knofloken en snij ze in dunne plakjes. Haal de stampers voorzichtig uit de courgettebloemen. Stuif wat bloem op een schoon werkblad, verdeel het deeg in tweeën en rol er 2 dunne bodems van. Leg de dunne bodems op een bakpapier ter grootte van je bakblik.

Bestrijk je pizzabodems met beetje olijfolie, verdeel de plakjes knoflook en de bloemen erover. Scheur en verdeel vervolgens over elke pizza 1 bol mozzarella en wat kappertjes en breng op smaak met wat peper en zout.

Haal het bakblik uit de oven hou ‘m tegen je aanrecht aan. Schuif dan voorzichtig met bakpapier met daarop de pizza’s op je warme bakblik. Doe de pizza’s ongeveer 12 minuten (of tot ze mooi goudbruin zijn en de kaas gesmolten) in de oven.

Buon appetito!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten