maandag 22 februari 2010

Coquilles St. Jacques met Rivierkreeftjessaus


2 personen
Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten

4 coquilles St. Jacques
100 gram rivierkreeftjes
1 sjalotje
1 scheutje witte wijn
1 el Heinz mediterrane olijvensaus
1 scheutje kookroom
3 ringetjes verse rode peper
1 el boter
olijfolie
½ tl kerrie
rucola


Bereiding

Snipper je sjalotje en fruit ze kort samen met de peperringetjes. Voeg als de uitjes glazig zijn de rivierkreeftjes toe. Bak ze even mee en voeg vervolgens een scheutje wijn, olijvensaus en wat kookroom toe en laat een tijdje op laag vuur pruttelen. Maal het mengsel fijn met een staafmixer zodat een sausje ontstaat.
Verwarm ondertussen een grillpan tot deze walmt. Smeer een beetje olie en een heel klein beetje kerrie over de coquilles en grill ze aan beide kanten kort.
Doe op je borden wat saus en een plukje rucola en leg de coquilles er bij.

1 opmerking:

  1. Hmmmm, dit klinkt echt super lekker!! Ook een supermooie foto trouwens!

    BeantwoordenVerwijderen