zondag 23 mei 2010

Ananas & Muntsuiker


Dit recept heb ik bij verschillende mensen en op verschillende wijzen gezien. Voor de genieters met meringue, voor wanneer je wat gezonder wil doen (of gewoon nog simpeler) met volle Griekse yoghurt; hoe dan ook een heel lekker en fris zomers nagerechtje!

4 personen

Ingrediënten:

1 ananas
1 bosje munt
200 gram suiker
2 verse eieren
of in plaats van 2 eieren en een deel van de suiker, volle Griekse yoghurt

Bereiding:

Maak de ananas schoon en snij deze in stukjes. Maak meringue volgens het meringue recept dat je vindt onder basisrecepten (http://deavondenat2hoog.blogspot.com/2010/03/basisrecept-meringues.html), maar zet het niet in de oven. In plaats van meringue kun je ook Griekse yoghurt gebruiken. Selecteer wat muntblaadjes en hak deze fijn. Doe de fijngehakte blaadjes met 80 gram suiker in je keukenmachine en maal totdat het mooi gemengd is. Doe de stukjes ananas in vier glazen, schep er wat (‘rauwe’) meringue (of yoghurt) overheen en strooi daar wat muntsuiker overheen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten