vrijdag 24 november 2017

Pompoensoep


Als de regen buiten horizontaal tegen de ruiten waait eet je binnen lekkere herfstsoep. En niets is zo herfstig als pompoen natuurlijk!

4 personen
Bereidingstijd: 45 minuten

Ingrediënten:

1 (kleine biologische) pompoen
4 sjalotjes
3 teentjes knoflook
1 liter groente- of kippenbouillon
100 ml witte wijn
100 gram zachte geitenkaas
20 gram pijnboompitten
1 blaadje laurier
Tabasco
Kaneel
Gemalen komijn
Kardemom
Dragon
Olijfolie
Peper en zout

Nodig:
Knoflookpers
staafmixer

Bereiding:

Snij je pompoen in acht parten en haal alle pitten er uit. Snij de schil van alle parten af en snij de parten in stukken. Snipper je sjalotjes en fruit deze vijf minuten op niet al te hoog vuur.

Voeg daarna 100 ml witte wijn, de stukken pompoen, 3 teentjes geperste knoflook, wat druppels tabasco en van alle andere kruiden een snufje (naar smaak). Doe er een liter bouillon bij en laat op laag vuur en met deksel op de pan ruim een half uur pruttelen.

Rooster wat pijnboompitjes en pureer de soep na een half uur pruttelen en nadat je het laurierblaadje verwijderd hebt met een staafmixer.

Schep de soep op soepborden, druppel er wat olijfolie overheen, maal er wat peper overheen en schep er een lepel zachte geitenkaas in. Garneer met je geroosterde pijnboompitjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten