dinsdag 13 september 2016

Vis met zomerse mangosalsa


Vier de nazomer met dit heerlijke lichte gerecht met frisse smaken!

2 personen
Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten:

2 kabeljauw of roodbaarsfilets (of andere witvis, maar check in alle gevallen even de Viswijzer om een duurzame keuze te maken)
1 rijpe mango
125 gram romaatjes
1 limoen
½ verse rode peper of chili flakes uit een molentje
verse koriander
1 bosui
arachide olie
2 kopjes pandan rijst


Bereiding:

Kook je rijst 10 minuten, giet indien nodig af en laat de rijst vervolgens 10 minuten met deksel op de pan nastomen.

Snij ondertussen de halve rode peper in dunne ringetjes, knijp het sap uit de limoen en doe de ringetjes peper (zonder pitten) in het limoensap. Schil vervolgens de mango en snij deze in kleine stukjes. Snij ook de tomaatjes in kleine stukjes. Snij van de bosui de lelijke stukken af en snij vervolgens alleen van het groene gedeelte dat over is dunne ringetjes. Hak je korianderblaadjes fijn. Meng dit allemaal door elkaar.

Bak vervolgens je visfilets in arachide olie. Schep tenslotte rijst en je visfilets op borden en schep wat salsa op de vis.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen