woensdag 14 september 2016

Nazomerse salade


De nazomer is het seizoen van de verse vijgen. Nu zijn ze volop te koop en smaken ze geweldig! Dit is dus het moment om het ervan te nemen.

Op een zwoele septemberavond, zoals ze deze week zijn, waan je je in Italië met deze heerlijke salade.

La vita è bella!

4 personen
Bereidingstijd: 10 minuten

Ingrediënten:

150 gemengde rucola bladsalade
4 grote rijpe verse vijgen
4 rijpe verse abrikozen
8 dunne plakjes pancetta
15 gram Pecorino
10 blaadjes verse munt (liefst die met zachte blaadjes en groene takjes, niet de hardere variant)
Goede olijfolie
Balsamico azijn
Witte balsamico azijn


Bereiding:

Bak je plakjes pancetta in een pan. Doe ondertussen de sla in een grote kom en schenk hier wat goede olijfolie en witte balsamico azijn overheen.

Doe een bodempje (rode) balsamico azijn in een steelpannetje en kook het in tot een stroperige substantie onder af en toe ronddraaien van de pan.

Was je vijgen en abrikozen en snij ze allemaal in 8 partjes.

Verdeel eerst de plakken pancetta en dan de partjes vijgen en abrikozen over je salade. Druppel hier de balsamico stroop overheen. Verdeel vervolgens de blaadjes munt (gewoon hele blaadjes) over de salade en schaaf er tenslotte wat kleine dunne plakjes pecorino overheen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten