zaterdag 27 februari 2010

Pesche Alchermes


Het recept voor deze Italiaanse koekjes heb ik van Giulie gekregen. De rode kleur komt van de drank Alchermes, maar ik weet niet zeker of deze in Nederland verkrijgbaar is. Je kunt natuurlijk, ondanks dat de kleur dan misschien wat minder heftig is, (bijna) elke drank die je lekker vindt gebruiken!

35 koekjes

Ingrediënten


Voor het deeg:
500 gram bloem
200 gram suiker
3 eieren
200 gram boter
scheutje melk
1 zakje vanille suiker
1 zakje backing powder

Voor het midden:
5 el pruimen- of vijgen jam (of een andere jam, wat je wil of hebt)
2 el cacao poeder

Verder:
Alchermes of andere drank
Suiker om de koekjes door de wentelen (even kijken hoeveel je nodig hebt)


Bereiding


Meng bloem en suiker, smelt de boter in een pannetje met een scheutje melk en klop de eieren los. Voeg de backing powder en vanille suiker toe en kneed het geheel tot een mooi glad deeg (gebruik eventueel nog wat melk).
Leg bakpapier op een bakplaat en verwarm de oven voor op 170 graden.
Rol het deeg tot lange dunne rollen en snij deze in stukjes van ongeveer 2 ½ centimeter. Rol de stukjes tot ronde bolletjes en druk ze lichtjes aan als je ze op de bakplaat leg (hou wat ruimte tussen de bolletjes). Zet ze 20 minuten (tot ze lichtbruin zijn) in de oven.
Meng ondertussen de jam met het cacao poeder en zet een bakje met een laagje Alchermes (of andere drank naar keuze) erin klaar. Zet ook een bordje met een laag suiker er op klaar.
Pak steeds twee koekjes, doop ze met de platte kant in de Alchermes, besmeer één van beide aan de platte kant met het jammengsel en plak ze aan elkaar. Rol vervolgens het samengestelde koekje door de Alchermes (zolang je lekker vindt) en rol ‘m vervolgens door de suiker. Ga zo verder met de rest van de koekjes.

2 opmerkingen:

  1. Hallo,


    Dankjewel voor het recept maar ik heb 2 vragen.... Kan het zonder drank gemaakt worden en wat word er bedoelt met "bloem"?

    Alvast bedankt,

    Ummiehummie

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo Ummiehummie!

    Excuses voor de late reactie (ik krijg van Blogger helaas geen waarschuwing bij reacties)!
    Met bloem bedoel ik gewoon patent tarwebloem.
    U kunt er natuurlijk ook een alcoholvrij drankje doorheen doen, maar dan moet daar wel een bijzonder smaakje aan zitten uiteraard. De alchermes geeft de koekjes de rode kleur. Dat kan met een siroop ook bereikt worden waarschijnlijk, maar hoe het resultaat dan is weet ik niet; ik hoor het graag! :-)

    Luce

    BeantwoordenVerwijderen