zondag 28 maart 2010

Mmm...Mollica!


Dit multifunctionele recept vertrouwde mijn half Sicilliaanse vriendin Giorgia mij tussen neus en lippen door toe terwijl ze mij twee zojuist persoonlijk geïmporteerde Sicilliaanse kazen cadeau gaf! Verhoudingen heeft ze me niet doorgegeven dus ik doe maar wat en het smaakt bijzonder goed, maar Gio, laat het me vooral weten als het totaal niet klopt!

Je kunt dit gebruiken om er vlees mee te paneren (bijvoorbeeld kalfsschnitzel of varkensschnitzel), maar je kunt er ook tomaatjes of courgette mee vullen (en deze even in de oven zetten).

Ingredi├źnten:

100 gram paneermeel
100 gram Pecorino Pepato(dit is Pecorino met hele peperkorrels erin. Dit geeft de hele kaas natuurlijk een extra lekker smaakje. Je kunt het (bijvoorbeeld) kopen bij Smeraglia (zie onder 'shopping'). Als je er (desalniettemin) niet aan kunt komen, dan kun je ook gewone Pecorino gebruiken en er zelf peper overheen malen. Zet je pepermolen dan op een beetje een grove stand!)
1 el olijfolie
knoflookpoeder
1 el water
versgemalen peper
1 ei

Bereiding:

Rasp de kaas, meng deze met het paneermeel, strooi hier knoflookpoeder overheen, maal er een beetje peper overheen en meng er water en olijfolie doorheen.

Als je er vlees mee wil paneren, dan moet je vervolgens nog even een ei loskloppen, zodat je het vlees eerst door het ei en daarna door de mollica kan halen (en het daarna kan bakken). Als je er courgette of tomaatjes of andere groente mee wil vullen dan heb je het ei niet nodig.

1 opmerking:

  1. Inderdaad enorm lekker en zeker aan te raden! Te gebruiken bij bijna al je gerechten. :-)
    Verder staat de Siciliaanse keuken er bekend om dat er geen hoeveelheden vermeld staan. Smaak is heel persoonlijk, as we all know. Wat de een teveel pecorino vindt, denkt de ander alleen maar: "Heerlijk!". La mamma doet vaak maar wat.... Makkelijk he?! ;-)
    Groetjes, Giorgia

    BeantwoordenVerwijderen