zondag 26 september 2010

Gevuld broodMet dit herfstige weer heb je vast wel een behoefte aan een warm bordje soep; dit brood is daar erg lekker bij!

als voorgerecht: 4 personen
als hoofdgerecht: 2 personen

Ingrediënten:

Deeg voor knoflookbroodjes (naast de daneroles bij de AH)
1 rode ui
5 gram pijnboompitten
4 plakjes pancetta
25 gram zwarte olijven
2 takjes verse rozemarijn
2 takjes verse thijm
Parmigiano Reggiano
4 gedroogde tomaten

(Bijgerecht bij soep)

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 190 graden.

Bekleed een plank met bakpapier en rol daar op het deeg met een deegroller uit tot één groot stuk )wat groter en platter dan hoe het uit de verpakking komt'. Rol over de scheurrandjes zodat er geen gaten in het deeg zitten.

Ris van één takje rozemarijn de naaldjes af en ris van de takjes thijm de blaadjes. Snij de olijven in ringen en snij de gedroogde tomaat in stukjes. Snipper de rode ui fijn en bak deze. Bak ook de plakjes pancetta (kort, niet krokant). Rasp je Parmezaanse kaas.

Smeer het deeg in met de bijgeleverde knoflookboter, maar hou een klein beetje boter over. Beleg in de lengte van het deeg één strook (ter breedte van een plakje pancetta) met de plakjes pancetta, gebakken ui, rozemarijn, pijnboompitten, olijvenringen en stukjes gedroogde tomaat, maar laat aan de zijde het dichtst bij jezelf ongeveer een centimeter leeg. Bestrooi het belegde gedeelte met wat geraspte Parmezaan.

Rol het deeg op zodat het een langwerpige rol wordt en druk de ‘sluiting’ die aan de bovenkant moet zitten goed aan en smeer deze in met de rest van de kruidenboter. Ris de naalden van het andere takje rozemarijn er overheen. Zet het brood circa een kwartier in de oven (maar let een beetje op; niet elke oven is even secuur qua temperatuur, dus hij kan ook iets eerder klaar zijn) en serveer 'm daarna bij een bord soep.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten