zaterdag 13 augustus 2011

Peperonata e Mozzarella di Bufala


Deze salade is perfect voor op een zomerse avond op je balkon, in de tuin of in het park, dus als die zomer nou gewoon weer even terug komt…! In de tussentijd is ‘ie binnen ook heerlijk hoor!

2 personen
Bereidingstijd: 35 minuten
Wachttijd: 75 minuten

Ingredi├źnten:

4 gele paprika’s
1 buffelmozzarella
1 zoete ui
3 teentjes knoflook
Scheutje witte balsamico azijn
6 blaadjes verse basilicum
8 kapper appeltjes
10 gram pijnboompitten
olijfolie
peper & zout
½ vers bruin pav├ę brood (bijvoorbeeld van Vlaamsch broodhuisch)

Wijnsuggestie: Vin D'Alsace, Pinot Blanc 2009, Domaine Eugene Meyer

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Zet de paprika’s in een ovenschaal en zet die 5 kwartier in de oven.

Na 5 kwartier zijn de vellen van de paprika deels zwart en kun je de schaal uit de oven halen. Laat de paprika’s dan even afkoelen terwijl je de schillen van de ui pelt en deze vervolgens in dunne ringen snijdt. Ontvel twee knoflookteentjes en snij die in dunne plakjes. Bak de ui even op hoog vuur aan in olie en zet dan het vuur heel laag om de ui en knoflook samen ongeveer 15 minuten te stoven met een deksel op de pan.

Ontvel en ontpit ondertussen onder de koude kraan de paprika’s. Snij die in ongeveer 6 stukken per paprika (maar maak je vooral niet druk als ze in meer scheuren tijdens het pellen).

Doe dan een scheutje witte balsamico bij de uien en knoflook en laat dat nog 15 minuten stoven. Haal vervolgens de deksel van de pan en voeg de paprika's toe. Laat de pan nog 5 minuten zonder deksel op het vuur staan.

Rooster ondertussen de pijnboompitten en snij de basilicumblaadjes in dunne reepjes. Snij wat sneden van het brood en rooster die in een broodrooster of de oven. Schraap er een beetje met een teentje knoflook overheen.

Breng tenslotte de paprika’s op smaak met peper en zout en serveer door het paprika-uien mengsel op het midden van borden te leggen en daar de basilicum en pijnboompitten overheen te strooien. Scheur de mozzarella in stukken de verdeel die om/over de paprika heen en leg er een paar kapperappeltjes en je crostini bij. Sprenkel nog wat olie over je mozzarella en dan snel de avondzon in!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten