zondag 1 april 2012

Pastinaak


Dit is een heel simpel gerechtje dat met een goed stukje vlees erbij als hoofdgerecht helemaal af is, maar je kunt het ook als voorgerecht serveren!

2 personen
Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediƫnten:

2 kleine biologische pastinaakjes (ongeveer 100 gram per stuk)
2 rode uien
8 taggia olijven
verse tijm
verse peterselie
½ citroen
olijfolie
boter
peper en zout

Bereiding:

Schil de pastinaken en snij er aan de boven en onderkant een klein stukje vanaf. Snij ze dan met een koksmes over de lengte in zo dun mogelijke plakken. Haal dan de vellen van de uien en snij de uien in dunne ringen. Verwarm olie in een pan en bak op hoog vuur de pastinaken en uien kort aan. Zet dan op laag vuur, doe er een klontje boter en wat verse tijmblaadjes bij en zet een deksel op de pan. Laat dit op laag vuur een kwartiertje staan. Hak ondertussen wat peterselie fijn en snij de olijfjes in ringen. Proef na een kwartiertje of de pastinaken en uien gaar zijn, knijp er dan een beetje citroen overheen en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de pastinaken en uien over bordjes en doe er de peterselie en olijfjes overheen!

2 opmerkingen:

  1. Leuk recept! Ik ga zeker proberen om pastinaak zo klaar te maken. De combinatie met rode ui en olijven is nieuw voor mij maar lijkt me zeker de moeite waard. Ik heb het ook even gedeeld op mijn Facebook pagina over de pastinaak.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Beste Okke,

      dank voor je reactie! Is het recept goed bevallen? Leuk dat je de link ook op facebook gedeeld hebt!

      Groetjes, Luce

      Verwijderen