zondag 6 oktober 2013

Rossini

Dit is een perfect welkomsdrankje voor als je een diner voor vrienden organiseert! Maar als starter voor een ‘girls night out’ doet hij het ook erg goed natuurlijk!

4 personen
Bereidingstijd: 2 minuten en een kwartiertje om af te laten koelen

Ingrediënten:

250 gram aardbeien
30 gram suiker
water
rozenwater of rozenolie
champagne of cava

Nodig:
staafmixer
champagne- of cosmoglazen

Bereiding:

Doe een paar millimeter water in een koekenpannetje, breng dit aan de kook en laat er de suiker in oplossen. Haal ondertussen de kroontjes van de aardbeien af, was de aardbeien en snij ze in kwartjes.

Doe de aardbeien in de pan en laat nog eventjes op het vuur staan. Neem vervolgens de pan van het vuur, pureer de aardbeien met de staafmixer en laat het mengsel afkoelen.

Schenk in champagne- of cosmoglazen éénderde deel aardbeienpuree en één druppeltje rozenwater of –olie en schenk er vervolgens de champagne overheen. Meng met een vorkje de aardbeienpuree goed door de champagne en schenk als het schuim een beetje gezakt is nog wat champagne bij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten