woensdag 2 oktober 2013

Verse vijgen met latte di mandorla


Dit simpele nagerechtje maakte ik deze zomer op Sicilië waar we grote en overheerlijke verse vijgen uit een vijgenboom op Tenuta Madonnina (waar wij verbleven) plukten. Happy days!

Op Sicilië wordt een hele lekkere zoete amandelmelk verkocht. In Nederland blijkt Alpro ook amandelmelk te verkopen maar dat is meer een hartige versie. Dit lijkt totaal niet op de zoete latte di mandorla en is dus ook expliciet niet de smaak die ik beoog in dit recept.

Helaas kunnen we niet allemaal altijd op Sicilië zijn, dus als je dit in Nederland wil maken en je Italiaanse speciaalzaak biedt geen uitkomst, dan denk ik dat dit met een romige volle melk waar je een klein scheutje Amaretto Disaronno doorheen mengt ook erg lekker is!

2 personen
Bereidingstijd: 2 minuten

Ingrediënten:

6 verse vijgen
Amaretti koekjes (te koop bij de Bijenkorf , online alleen in een blik maar in de winkel zelf ook in een zakje, wat goedkoper is uiteraard)
Latte di mandorla (of volle romige melk en een scheutje Amaretto Disaronno)

Bereiding:

Snij je vijgen in vieren zonder de onderkant helemaal door te snijden (zie foto). Leg de vijgen op borden, schenk hier wat latte di mandorla overheen (of meng met een handmixer wat volle melk met een scheutje Amaretto Disaronno, schenk dit er overheen) en kruimel tenslotte wat amaretti koekjes over je vijgen heen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten