vrijdag 27 december 2013

Roodlof met honing en witte citroen lavendel balsamico

Mannen en kinderen zijn vaak moeilijk te porren voor een bittere groente zoals wit- of roodlof. En om eerlijk te zijn: voor mij mag die bittere smaak ook best een tegenhanger hebben in hetzelfde gerecht. Zoet en zuur geven een mooie balans aan bitter. Dit recept van mijn schoonmoeder is dus kidproof en culinair verantwoord tegelijk!

4 personen
Bereidingstijd: 10 minuten

Ingrediƫnten:

4 stronkjes rood- of witlof
1 el honing
Een scheutje witte balsamico azijn, indien je er aan kunt komen: witte citroen lavendel balsamico (verkrijgbaar bij Leckerick in Utrecht)
Olijfolie

Bereiding:

Snij de kontjes van je roodlof stronkjes en snij ze vervolgens over de lengte in stengels. Verwarm een pan met olijfolie en bak de roodlof aan op tamelijk hoog vuur. Zet het vuur iets lager (maar nog altijd middelhoog), schep de roodlof regelmatig om en voeg wanneer de roodlof bijna gaar is een flinke eetlepel honing en een goede scheut witte balsamico toe. Laat de roodlof onder nog altijd regelmatig omscheppen zacht en gaar worden terwijl het vocht van je balsamico verdampt.

Deze groente is bijvoorbeeld erg lekker bij stoofpotjes, rood vlees, of andere wat vollere, zwaardere gerechten die een frisse tegenhanger kunnen gebruiken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten