vrijdag 13 juni 2014

Mocktail wilde perzik


Als je zwanger bent of borstvoeding geeft kun je natuurlijk even niet aan de alcohol. Desalniettemin wil je ook best af en toe iets bijzonders drinken wanneer je vrienden te eten of op de borrel hebt en manlief nog maar eens een overheerlijke Pouilly Fuissé of Amarone opentrekt... Dé oplossing: Mocktails!

Deze mocktail met wilde perzik is mijn versie van de 'speechless' mocktail van de Hilton Skylounge in Amsterdam en is heerlijk zomers!

Tip: Mocktails drink je niet de hele avond natuurlijk (als je na je zwangerschap ook nog enigszins in shape wil zijn), maar het helpt ook om je spa in een mooi (wijn-)glas te schenken voor jezelf, dat voelt ook al een stuk minder saai en alsof je niet mee mag doen! ;-)

Bereidingstijd: 5 minuten
Hoeveelheid voor 4 cosmoglazen

Ingrediënten:

4 rijpe wilde perziken
400 ml ongezoet troebel appelsap (bijvoorbeeld van de Appelaere)
2 limoenen
20 ml Belvoir Elderflower siroop (te koop bij veel delicatesse winkels en traiteurs)
16 ijsblokjes

Nodig:

4 cosmoglazen
blender of keukenmachine
IJsblokjes crusher


Bereiding:

Schil je perziken en snij de in stukjes. Pureer ze in je keukenmachine of blender. Snij ter garnering van je glazen vier mooie schijfjes van je limoen en pers de overgebleven limoen uit. Voeg het limoensap, 400 ml appelsap en 20 ml vlierbloesem siroop toe aan de gepureerde perziken en zet de blender of keukenmachine nogmaals aan om alles goed te mengen.

Crush je ijsblokjes met een ijsblokjescrusher (of theedoek en hamer ;-) Ik heb mijn crusher ooit bij de Ikea gekocht voor een tientje, maar ik weet niet of ze ze nog verkopen). Schep je cosmoglazen voor ongeveer de helt (in hoogte) vol met gecrusht ijs en schenk hier je drankje overheen. Snij je limoenschijfjes allemaal voor de helft in zodat je hier je glazen mee kunt garneren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten