zaterdag 28 juni 2014

Salade met avocado en gerookte kip


Is het weer eens balansdag? Helemaal geen straf met de balansdag recepten van De Avonden hoor! Deze salade met gerookte kip bijvoorbeeld. Of kijk eens onder de categorie ‘balansdag’, daar vind je nog meer balansdag recepten! Bijkomend voordeel: meestal vallen de balansdag recepten eveneens in de categorie ‘lekker makkelijk’!

2 personen
Bereidingstijd: 10 minuten

Ingrediënten:

2 gerookte scharrelkipfilets
1 avocado
150 gram gemengde sla
250 gram mini tomaatjes
10 gram Parmigiano Reggiano
20 gram pijnboompitten
2 eetlepels groene pesto
Citroenolijfolie
Balsamico azijn
Peper en zout

Bereiding:

Verdeel de sla over twee grote borden. Snij alle tomaatjes in vieren en verdeel ze over de borden. Meng gelijke delen olijfolie en balsamico door elkaar, breng eventueel op smaak met peper en zout en verdeel de dressing eveneens over de borden.

Snij de kipfilets en de avocado in plakjes en verdeel ook deze over de borden. Verdeel per bord één eetlepel groene pesto over de salade. Rooster je pijnboompitjes en schaaf krullen van je Parmezaan. Verdeel ook dit over de borden en serveer de salade.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten