vrijdag 8 augustus 2014
Crostini met venkel en ansjovis
Deze smaakcombinatie is een tip van mijn schoonmoeder en ik kan verklappen... een hele goede!
4 personen, 16 stuks
Bereidingstijd: 15 minuten
Ingrediƫnten:
1 groot stokbrood
10 ansjovisfilets op olie
1 venkel
24 taggia olijfjes (bv AH excellent)
Olijfolie van goede kwaliteit
Peper & zout
Nodig:
Mandoline
Bereidng:
Doe de ansjovisfilets in een bakpan en laat ze op laag vuur onder af en toe doorroeren oplossen tot een smeerbaar sausje.
Snij in diagonale snijrichting 16 broodjes van je stokbrood en rooster ze in een broodrooster of een pan.
Snij de stelen van je venkel, snij de venkel over de lengte doormidden en verwijder de harde knol aan de onderkant. Snij de venkel met een mandoline in hele dunne plakjes.
Snij je olijfjes doormidden.
Sprenkel over elk broodje wat olijfolie, maal er wat peper en zout overheen en besmeer ze met ansjovis. Beleg ze vervolgens met wat venkel en drie halve olijfjes per broodje en sprenkel er tenslotte nog wat olijfolie overheen.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten