zaterdag 16 augustus 2014

Groene Salade


Deze salade is heel fijn als maaltijd op balansdagen, maar doet het ook erg goed als salade bij een hoofdgerecht, bijvoorbeeld met lamskoteletjes!

2 personen (hoofdgerecht) / 4 personen (bijgerecht)
15 minuten

Ingrediƫnten:

200 gram sugarsnaps
200 gram tuinerwten (diepvries)
1 courgette
1 avocado
20 gram pijnboompitten
2 teentjes knoflook
1 buffelmozzarella
50 gram Chavroux zachte geitenkaas
50 ml yoghurt
1 limoen
Chiliflakes
Verse munt
Verse basilicum
Peper en zout
Olijfolie

Nodig:

Knoflookpers

Bereiding:

Dop de sugarsnaps indien nodig.

Snij je courgette over de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snij vervolgens schijfjes van een halve centimeter breed van de courgette. Bak de schijfjes op hoog vuur in olijfolie (zorg dat alle schijfjes met het volledige oppervlak de bodem van de pan raken, gebruik eventueel 2 pannen of bak de courgette in 2 badges). Breng op smaak met peper en zout en pers de knoflook vlak voordat de courgette klaar is boven de pan uit. Roer door de pan terwijl de knoflook gaar wordt en zorg dat de knoflook niet aanbrandt.

Doe de sugarsnaps in kokend water en kook ze 2 minuten. Voeg vervolgens de bevroren tuinerwtjes toe en kook ze 30 seconden mee. Giet de sugarsnaps en tuinerwten af en spoel ze af met koud water.

Rooster je pijnboompitjes en snij je avocado in stukjes. Meng de yoghurt met het sap van 1 limoen en wat gemalen chiliflakes. Hak wat verse basilcum en munt fijn.

Leg de courgette, sugarsnaps, tuinerwten, geitenkaas en stukjes avocado op een schaal, scheur de mozzarella in stukjes en verdeel deze over de schaal, schenk er wat goede olijfolie overheen, maal wat peper en zout over de salade, verdeel de yoghurt over de salade en strooi tenslotte de geroosterde pijnboompitjes en fijngehakte kruiden over de salade.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten