vrijdag 3 april 2015

Lente crostini

Deze crostini doen het heel goed bij je paasbrunch, maar zijn natuurlijk ook heerlijk voor bij de borrel of als voorgerechtje! Niets zegt lente zoals de combinatie van tuinerwtjes, munt en een kwarteleitje!

4 personen
10 minuten

Ingrediƫnten:

1 verse ciabatta
150 gram diepvries fijne tuinerwtjes
40 gram diepvries tuinbonen
½ rijpe avocado
1 teentje knoflook
10 gram verse muntblaadjes
10 gram verse basilicum
5 gram Parmigiano Reggiano
½ citroen
8 kwarteleitjes
Goede olijfolie
Peper en zout

Nodig:
Keukenmachine of staafmixer met bakje
Knoflookpers
kaasrasp

Bereiding:

Snij je ciabatta met een goed broodmes in plakjes van ongeveer 1 ½ cm dik. Zet je oven op 180 graden en leg ze daar een paar minuten in totdat ze licht knapperig zijn.

Kook ondertussen je tuinbonen 8 minuten en je kwarteleitjes (even een gaatje in prikken) 5 minuten (of korter als je zachte dooiers wil). Haal in de tussentijd de blaadjes van je takjes munt en doe de blaadjes met de basilicum in je keukenmachine of het bakje van je staafmixer. Doe er een scheutje goed olijfolie, wat geraspte Parmezaan en een geperst teentje knoflook doorheen en maal het tot een pesto.

Laat de eitjes als ze klaar zijn schrikken onder koud water en pel ze.

Voeg voordat je je tuinbonen afgiet de tuinerwtjes toe aan het kokende water, tel 30 seconden en giet dan de tuinbonen en de tuinerwtjes af. Meng de pesto hier doorheen. Breng op smaak met peper en zout en een beetje citroensap.

Besmeer je crostini met de rijpe avocado en beleg ze met het erwtjes en bonen mengsel. Snij de eitjes doormidden en verdeel ze over de crostini. Besprenkel eventueel nog met een beetje olijfolie en rasp er nog een klein beetje Parmezaan overheen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten