zondag 12 juli 2015

Courghetti met kip en zelfgedroogde romaatjes


Een balansdag op z’n tijd kan nooit kwaad, maar dat betekent natuurlijk niet dat je niet lekker mag eten! In mijn ervaring volstaat het om op balansdag de koolhydraten uit je avondmaaltijd weg te laten en wat extra groente te eten, wanneer je ook dagelijks gewoon genoeg beweegt. Dat is wellicht makkelijker gezegd dan gedaan als je echt dol bent op pasta, maar voor iedereen die sceptisch is over het vervangen van pasta door courgette zou ik zeggen: probeer dit recept uit, je zult niet teleurgesteld zijn!


2 personen
Bereidingstijd: 20 minuten en 1 uur oventijd (in totaal 1 uur, want de bereiding van de rest kan tijdens het drogen van de tomaatjes)

Ingrediënten:

2 courgettes
2 biologische kip(dij)filets
4 plakjes pancetta
2 sjalotjes
2 teentjes knoflook
1 citroen
5 gram boter
20 mini romaatjes
1 el taggia olijven
10 gr pijnboompitten
Parmigiano reggiano
Verse peterselie
Verse tijm
Olijfolie
Peper en zout

Nodig:
Spiraalsnijder
Bakpapier

Bereiding:

Haal je rooster uit de oven en leg hier een bakpapiertje op. Verwarm je oven voor op 100 graden. Snij je mini romaatjes over de lengte doormidden en leg ze met de snijkant omhoog op het bakpapier. Maal hier wat peper en zout overheen en zet ze een uur in de oven.

Snij zo’n 20 minuten voordat je tomaatjes klaar zijn je kip in blokjes en snipper je sjalotjes en je pancetta. Bak de kip in olijfolie totdat deze aan alle zijden wit is (maar nog niet volledig gaar), zet dan het vuur wat lager en voeg je boter, gesnipperde sjalotjes en pancetta toe. Maal hier wat peper overheen en voeg de blaadjes van 4 takjes verse tijm toe. Pers een teentje knoflook en voeg ook dat toe. Bak nog een tijdje op niet te hoog vuur. Voeg dan het sap van 1 citroen toe en laat het vocht reduceren totdat het een saus is.

Maak ondertussen je courghetti met je spiraalsnijder (tip: breek af en toe af, want anders worden je courghetti echt onmogelijk lang, wat niet prettig eet), hak wat peterselie fijn en rooster je pijnboompitjes. Voeg de courghetti toe aan de kip en bak de courghetti onder regelmatig omscheppen twee minuten mee.

Schep alles goed door elkaar en verdeel het over 2 pastaborden. Voeg vervolgens je olijfjes en pijnboompitten toe. Rasp wat Parmezaan over je gerecht en strooi er vervolgens je peterselie over.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten