dinsdag 22 maart 2016

Panna cotta met honing vanille saus en goudbessen


De volle smaak van panna cotta en honing breng je in dit gerecht in balans met de frisse smaak van goudbessen.

6 personen
Bereidingstijd: 30 minuten plus 4 uur wachttijd

Ingrediƫnten:

500 ml slagroom
2 stokjes verse vanille
50 gram suiker
4 blaadjes gelatine
9 eetlepels heldere honing
12 goudbessen

Nodig:
6 timbaaltjes of glaasjes of schaaltjes


Bereiding:

Leg je blaadjes gelatine in een bakje met koud water zodat ze kunnen weken. Breng ondertussen voor de panna cotta 500 ml slagroom in een pannetje aan de kook. Zet het vuur lager, voeg de suiker toe en hou de slagroom vervolgens 15 minuten tegen de kook aan, maar zorg dat deze net niet gaat koken.

Snij ondertussen anderhalf vanille stokje over de lengte doormidden en schraap hier met een mespuntje het merg uit. Voeg het merg ook toe aan de slagroom.

Haal na 15 minuten de panna cotta van het vuur. Knijp je blaadjes gelatine uit en voeg deze toe aan de warme slagroom. Meng alles voorzichtig door elkaar en verdeel de panna cotta over 6 timbaaltjes of glaasjes. Zet deze gedurende minimaal 4 uur in de koelkast.

Haal de timaatjes voordat je wil serveren uit de koelkast en stort de panna cotta’s op dessert bordjes. Als ze niet los willen laten kan het helpen om een klein beetje warm water over de timbaaltjes te laten lopen, niet over de panna cotta zelf uiteraard. Was je goudbessen en snij ze in vieren. Verdeel de bessen over de bordjes

Doe 9 eetlepels honing in een glaasje en schraap het merg uit het overgebleven halve vanille stokje. Meng het merg goed door de honing en verwarm de honing in de magnetron totdat de honing begint te koken. Schenk dan de honing over de panna cotta’s en serveer direct.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten