zondag 29 mei 2016

Homemade Limoncello van Amalfi citroenen


Vandaag maak ik voor het eerst limoncello zoals het hoort: met citroenen afkomstig uit de citrusgaarden aan de Amalfi kust in Italiƫ. Eerder gebruikte ik altijd biologische citroenen, maar inmiddels blijken Amalfi citroenen gewoon online te verkrijgen in Nederland! Amalfi citroenen zijn sappiger dan gewone citroenen, het sap heeft een ideale zuurtegraad en, belangrijker voor limoncello, Amalfi citroenen hebben een lekkerdere, eetbare en onbespoten schil die een overheerlijk aroma afgeeft aan de alcohol!

Het verschil is bij de bereiding van de limoncello al duidelijk merkbaar; het schillen is aanzienlijk makkelijker dan bij de biologische citroenen die ik eerder altijd gebruikte en de schil is inderdaad eetbaar en erg lekker! Bij normale citroenen is het wit onder de gele schil erg bitter. Het is dan ook erg belangrijk dat je alle wit van de gele schillen verwijdert om geen bittere limoncello te maken. Bij Amalfi citroenen is het witte deel van de schil niet bitter. Desalniettemin heb ik alle wit netjes verwijderd.


Mijn recept voor limoncello vind je hier. Amalfi citroenen zijn een stuk groter dan gewone citroenen, waardoor je in het algemeen aan drie citroenen per halve liter alcohol genoeg zult hebben.

Mijn flessen met alcohol en schillen staan inmiddels! Nu een weekje afwachten of het verschil in het eindresultaat duidelijk te proeven zal zijn!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten