zondag 23 oktober 2016

Chai Latte met Baileys & Marshmallows

Tien graden kouder en een aantal flinke slagregens verder kunnen we inmiddels dan toch echt wel concluderen dat het herfst is. En niets zegt 'herfst' zoals deze heerlijke Chai latte met Baileys en marshmallows!

Als je toch lekker een vuurkorf, vuurschaal of kampvuur aan hebt in de tuin, dan gebruik je die natuurlijk om je marshmallows te grillen. Maar onder de grill van je oven lukt het ook prima! Serveer je marshmallows in het melkschuim, maar dompel ze even onder in de warme melk voordat je ze op eet...; de herfst was nog nooit zo lekker!!


2 personen
Bereidingstijd: 5 minuten

Ingrediƫnten:

300 ml volle melk
6 schepjes (met een dessertlepeltje) chai poeder van David Rio (oranje variant) (bijvoorbeeld te koop bij The Tea Bar)
2 scheutjes Baileys
6 marshmallows

Nodig:
Een goede melkopschuimer
Bakpapier
Een oven met grill functie


Bereiding:

Doe 150 ml volle melk in je melkopschuimer, voeg 3 schepjes (van een dessertlepel) chaipoeder en een scheutje Baileys toe en zet de melkopschuimer aan.

Zet de grill van je oven aan op 250 graden en leg je marshmallows op een bakpapiertje onder de grill. Hou ze goed in de gaten; als ze eenmaal beginnen te kleuren (wat al vrij snel is) gaat het heel hard. Ze zijn klaar als ze een beetje goudbruin worden. Haal ze dan direct uit de oven, want de grill blijft nog even warm, ook als je ´m uit zet.

Schenk de chai latte in een beker en maak nog een tweede. Schenk ook die in een beker. Verdeel de marshmallows over het melkschuim van de lattes en serveer met een dessertlepel, zodat iedereen de marshmallows nog even in de warme melk kan onderdompel alvorens ze op te eten; zooooooo lekker!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten