vrijdag 23 september 2016

Scheermessen met dragon en citroenmayonaise


Officieel is het zowel meteorologisch als astrologisch alweer herfst, maar vooruit dan; we zomeren nog héél even na met deze scheermessen met dragon en citroenmayonaise!

6 personen
Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten:

12 scheermessen
Scheutje witte wijn of Pastis
2 teentjes knoflook
3 el mayonaise
½ citroen
2 el panco
2 takjes verse dragon
Olijfolie
Peper en zout

Nodig:
Garneerspuitje
Bakpapier

Bereiding:

Zet je scheermessen een kwartiertje in zout water zodat ze zichzelf kunnen zuiveren van zand.

Zet de oven op 180 graden en rooster op een bakpapiertje de panco kort totdat het goudbruin is. Knijp het sap van een halve citroen door de mayonaise en meng goed. Doe de mayonaise in een garneerspuitje.

Spoel de scheermessen na een kwartiertje in zout water af.

Kook de scheermessen 40 seconden in ruim water en giet ze dan af. Haal de dieren uit hun schelpen en dep ze een beetje droog. Bak in een hoge pan 2 geperste teentjes knoflook aan in olijfolie en voeg de ‘blote’ diertjes hier aan toe (zorg dat je een (spat) deksel bij de hand hebt). Giet hier een klein scheutje witte wijn of Pastis overheen. Schep een aantal keer om, breng op smaak met peper en zout en voeg op het laatst wat blaadjes verse dragon toe.

Snij de scheermessen in stukjes (de zwarte stukjes eet je niet, dat zijn ingewanden) en verdeel ze over de scheermessen. Verdeel de blaadjes dragon over de scheermessen en strooi er de panco overheen. Spuit tenslotte dun wat citroenmayonaise over de scheermessen (zie foto) en serveer direct.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten