maandag 25 september 2017

Tortelloni ricotta di bufala e limone


Albert Heijn heeft sindskort een nieuw assortiment verse pasta en deze gevulde variant is zeker een aanwinst! Ik maak ´m met een kip-roomsaus, babyspinazie en ovengedroogde tomaatjes. Echt een aanrader!

Wijntip: bij dit gerecht schonk ik een Nieuw Zeelandse chardonnay (Staete Landt Josephine)


2 personen
Bereidingstijd: 15 minuten plus 1 uur oventijd


Ingrediënten:

250 gram tortelloni ricotta di bufala en limone
2 biologische kipfilets
150 ml kookroom
1 citroen
Parmigiano reggiano
100 gram babyspinazie
250 gram mini romaatjes
Scheutje witte wijn
2 teentjes knoflook
Venkelzaadjes
Oregano
Gemalen chiliflakes
Peper en zout
Olijfolie

Bakpapier


Bereiding:

Neem je rooster uit de oven en leg hier een bakpapier op. Verwarm de oven voor op 100 graden. Snij al je romaatjes over de lengte doormidden en leg ze met de snijkant naar boven op het bakpapier. Maal hier wat peper en zout overheen en zet ze een uur in de oven.

Snij ongeveer 25 minuten voordat je tomaatjes klaar zijn je kipfilets in kleine blokjes en bak ze in olijfolie op hoog vuur aan totdat ze aan alle kanten een klein beetje goudbruin zijn. Zet het vuur dan lager en schep 2 geperste teentjes knoflook door de kip. Bak de knoflook kort mee en voeg dan een klein scheutje witte wijn toe. Laat een klein beetje verdampen en voeg dan de kookroom, wat gemalen chiliflakes, een theelepel venkelzaadjes en een theelepel oregano toe. Schep alles goed door elkaar en laat op laag vuur een beetje inkoken.

Kook ondertussen je pasta.

Giet de pasta als deze gaar is af en leg de tortelloni in de saus. Zet het vuur uit. Schep de tortelloni een voor een voorzichtig om, zodat ze allemaal volledig bedekt zijn met saus.

Leg op twee diepe borden een flinke hand vol babyspinazie en schep daar de pasta en de kip op en vervolgens de gedroogde tomaatjes. Rasp hier Parmezaanse kaas over en wat citroenzest.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten