woensdag 26 juli 2017

Hartige vijgentaartjes


Op het terrein van de tenuta op Sicilië waar wij jaren geleden in de zomer logeerden, stond een enorme vijgenboom. Daar zaten zo veel rijpe vijgen aan dat iedereen mocht pakken wat hij maar op kon en dan nog was er meer dan voldoende over voor de eigenaar en voor de vogels en/of rondscharrelend wild. Het waren de meest overheerlijke vijgen. Perfect rijpgestoofd in de Siciliaanse zon. Betere heb ik nooit geproefd. Ik denk daar altijd aan terug als ik vijgen eet. La dolce vita!


6 personen
Bereidingstijd: 20 minuten


Ingrediënten:

6 vierkante plakjes bladerdeeg
150 zachte smeerbare geitenkaas
3 verse vijgen
6 plakjes parmaham
12 blaadjes verse munt
2 takjes verse tijm
balsamicostroop
1 ei

Nodig:
1 vel bakpapier
1 muffin bakvorm voor 6 muffins


Bereiding:

Verwarm je oven voor op 210 graden Celsius. Laat je bladerdeeg ontdooien als je voor diepvries gekozen hebt.

Knip je bakpapier in 6 vierkantjes van hetzelfde formaat als je plakjes bladerdeeg. Leg elk plakje bladerdeeg op een bakpapiertje en druk ze allemaal met het bakpapier onderop in de muffinvormen.Schep in elk bakje bladerdeeg 25 gram geitenkaas. Ris in elk bakje wat tijmblaadjes. Was je vijgen en snij elke vijg in vieren. Leg in elk bakje 2 kwartjes vijg.

Klop een ei los en smeer wat ei op de uitstekende delen van het bladerdeeg.

Zet de bakvorm ongeveer 15 minuten (of tot het bladerdeeg gaar is) in de oven.

Rol je plakjes parmaham ondertussen tot roosjes. Leg wanneer de taartjes gaar zijn in elk taartje 2 blaadjes munt en een parmahamroosje en spuit er wat balsamicostroop over. Serveer ze warm.Geen opmerkingen:

Een reactie posten