maandag 6 juli 2020

Kalfstartare met toast van brioche


Steak tartare, maar dan net even anders!


Wijnspijs: gaat goed met een krachtige viognier (zeker als dat een Condrieu is).


4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten:

200 gram kalfsmuis
2 el crème fraîche
1 tl ras el hanout
Cornichons
Piccalilly
6 kleine brioche broodjes
Boter
Zout
Cressje

Nodig:
Silliconen kwastje
Kookring


Bereiding:


Snij je kalfsmuis in kleine blokjes (of vraag je slager dit voor je te doen; vertel er bij dat je kalfstartare wilt maken). Snij een paar cornichons in hele kleine blokjes. Schep de stukjes cornichon, een snufje zout (hoeveelheid naar smaak), twee eetlepels crème fraîche en een theelepel ras el hanout door de tartare en meng goed.

Snij in de lengte sneetjes van de kleine brioche broodjes. Smelt wat boter in de magnetron en smeer met een kwastje steeds een broodje in en rooster die in een (grill)pan.

Maak dan je gerecht op door op met behulp van een kookring de tartare over je borden te verdelen. Schep op elk rondje tartare een lepeltje piccalilly, een cornichon en een cressje. Serveer met een aantal sneetjes brioche toast.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten